Smeer en red onze koraalriffen

Oxybenzone en octinoxaat. Dat niet alleen plastiek, maar ook deze 2 schadelijke stoffen onze oceaan geen goed doen, is gebleken uit een studie van alweer 4 jaar geleden. Tijd dus om er ook als consument iets aan te veranderen.

Oxybenzone en octinoxaat

Elk jaar zou er 14.000 ton zonnecrème in de oceanen terechtkomen. Je raadt het al: oxybenzone en octinoxaat zijn wat die zonnecrème zo schadelijk maken voor onze koraalriffen en dus hoogst waarschijnlijk ook voor de rest van de oceaan.

En toch is smeren als bescherming tegen de zon belangrijk. Dus wat kan je zelf ondernemen om onze oceanen te vrijwaren van deze toxische bestanddelen?

Natuurlijke zonnecrème

Cosmetica merken nagaan die zonnecrèmes maken die niet schadelijk zijn, zoals Biosolis, is een eerste stap. 100% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en 40,70% van de totale ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw.

Belangrijk is dat je jezelf beschermt tegen de zon met een natuurlijke zonnecrème, want zelfs als je niet in de zee gaat, maar je achteraf doucht of een aerosol spray gebruikt op het strand, komen deze stoffen in de zee terecht. Kies daarom voor een natuurlijk, liefst biologische zonnecrème en geen spray.

Wil je nog meer doen als consument op reis? Kom langs in de winkel of deel je tips met ons.